RHV MULTIFIX KIVISEOSMASSAUS

RHV Multifix -kiviseosmassa on Euroopassa ja maailmalla jo pitkään käytetty ja tunnettu maisemointimenetelmä, jonka edut ovat  käytännöllisyydessä sekä näyttävyydessä. 

Aloitimme testaamaan pilottikohteissa tuotteen kestävyyttä ja toimivuutta Suomen olosuhteissa jo yli kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2017, hyvien testitulosten jälkeen, aloimme aktiivisesti toteuttamaan asiakaskohteita.

Olemme saaneet toteuttaa mielenkiintoisia työkohteita usean eri asiakkaan toimesta. Kuvia työkohteistamme löydät galleriasta sivun alareunasta.

Urakoimme RHV Multifix – kivimassauskohteita koko Suomen alueella. Asiakkaitamme ovat katurakennusalan ammattilaiset, kunnat, kaupungit sekä kiinteistöjen omistajat ja isännöitsijät. Suunnittelutoimistot ja arkkitehdit ovat myös suuressa roolissa Multifix-materiaalia valittaessa. RHV Multifix -kivimassausmenetelmä soveltuu niin saneeraus- kuin uudiskohteisiinkin. 

Tyyliä ja helppohoitoisuutta!

RHV Multifix -kiviseos sopii erinomaisesti monien eri alueiden ja tilojen kestävään  viimeistelyyn. Seoksella voidaan pinnoittaa mm. liikenne-, puisto- ja piha-alueita vaihtoehtona mm. laatoitukselle, sorastukselle,kivituhkalle tai hakkeelle. Menetelmällä voidaan massata myös erilaisia rakenteita.

RHV Multifix -menetelmällä voidaan toteuttaa näyttävästi uudis- ja saneerauskohteista. Kiviseos on näyttävä tuote puiden sekä muun kasvillisuuden alustojen täyttöön, tukemiseen ja viimeistelyyn. Massaus takaa viimeistellyn, kestävän ja helppohoitoisen pinnan.

RHV Multifix -kiviseosmassa soveltuu  puiden ja kasvien ympärillä olevien tukiraudoitusten täyttöön. Seos tukee ja pitää raudoituksen paikallaan, jolloin siisti yleisilme säilyy pitkään. Massauksella saavutetaan pitkäikäinen huoltovapaus, joka madaltaa käyttö- ja huoltokustannuksia vuosiksi eteenpäin.

RHV Multifix -kiviseosmassa on erittäin kestävä materiaali.  Veden ja hapen läpäisykyky saavutetaan valitsemalla oikea kiviaineskoko. Myös kiven väri valitaan aina kohteen tyyliin sopivaksi.

Sekoitettuna värilliseen kiviainekseen, kuten hiekkasoraan, murskeeseen tai hiekkaan, RHV Multifix toimii kauniina maisemointipinnoitteena. Hiekkaan sekoitettuna RHV Multifixia voi käyttää synteettisenä korjauslaastina esim. portaiden reunoilla, kulmissa jne.

Kuvia töistämme löydät sivun alalaidasta!

RHV Multifix -kiviseos

 • Todella korkea mekaaninen kesto
 • Sietää yliajoa ja käyttöä paikoissa joissa käytetään ajoneuvoja
 • Monikäyttöinen
 • Erinomainen yhteensopivuus useimpien pintojen ja materiaalien kanssa
 • Nopea kiinnittymisaika
 • Erinomainen tarttuvuus
 • Nopea ja tehokas toimimisaika ilman tarvetta erikoismateriaaleille
 • Rasvojen, happojen, öljyjen, ja laimennettujen liuoksien kestävä
 • Koristeellinen ja kestävä
 • Minimaalinen kutistuma
 • Liuotteeton

Muita käyttökohteita:

 • Kiinnittämään ja tiivistämään esim. pultteja, singeleitä, raakarautaa, metallivarsia jne. erilaisiin materiaaleihin kuten kiveen, betoniin, tiileen, sementtiin, alumiiniin, raakarautaan, teräkseen ja puuhun.
 • Kiinnittämään betonin kulmakiviä betoniin.
 • Saumojen ja reunojen viimeistelyssä. Ehkäisee murenemista.
 • Liukumaton pinta saadaan aikaan levittämällä hiekkaa tuoreelle MULTIFIXILLE.

Hiekkasoraan tai murskeeseen sekoitettuna, MULTIFIX:iä voidaan käyttää mm. Luukkujen, sadevesiviemäreiden jne. kiinnitykseen

Sekoitettuna värillisiin aineksiin kuten hiekkasoraan, murskeeseen tai hiekkaan, MULTIFIX toimii koriste viimeistelyssä. Hiekkaan sekoitettuna MULTIFIX:iä voidaan käyttää synteettisenä korjauslaastina esim. portaiden reunoilla, kulmissa jne.

Käyttöohje:

 1. Esivalmistelut

Pinnan tulee olla kuiva ja puhdas irrallisista aineksista.

 1. MULTIFIXIN käyttö
 • Sekoita koko B osa osan A kanssa
 • Sekoita yksi osa MULTIFIXIÄ kahdesta kymmeneen osaan käytettävää sekoiteainesta (hiekka murske jne.)kanssa
 • Käyttöaika 25 – 30 min
 • Kun MULTIFIXIÄ käytetään synteettisenä laastina, asenna, kuten tavallinen laasti
 • Kun käytetään täyteaineiden kanssa, aineiden tulee olla kuivia
 • Hiekkaan sekoitettuna, hiekan tulee olla kuivaa ja vapaa orgaanisista aineksista
 • Heti kun MULTIFIX alkaa kovettua, asennusta eikä muotoilua EI saa jatkaa
 • Älä käytä MULTIFIXIÄ alle +5°C lämpötiloissa

Riittävyys

Vaihtelee käyttötarkoituksen mukaisesti.

Käyttökohteita

Puiden ja kasvien ympärysaluiden maisemointiin 

Multifix – Saumaus ja koristeviimeistelyepoksi yhdistettynä valikoituun kiviainekseen, on upea tuote mm. puun ympäryksien täyttöön ja tukemiseen kivetetyillä ja asfaltoiduilla alueilla. Tuotteella saat viimeistellyn kestävän pinnan. Kiviaineksen koko ja väri ratkaisevat lopullisen ulkonäön. Multifix – maisemointimassa antaa puun kasvulle tilaa eikä estä tai haittaa sen kasvua. Kiviaineksen tulee olla puhdas ja kuiva. Sekoitussuhde 4 kg epoksia sekoitettuna 100-200 kg kiviainesta.

Puun ympärys tukirautaa käyttäen 

Multifix – Maisemointimassa soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös silloin kun käytetään puiden ja kasvien ympärillä tukiraudoitusta. Seos tukee raudoitusta ja pitää sen paikallaan. Lisäksi siisti yleisilme pysyy. Multifix – maisemointimassa kestää loistavasti harjauksen harjakoneella sekä koneellisen pesun. Kiviaines läpäisee veden, joten kasvusto saa tarvitsemansa kosteuden. Seoksen puristuslujuus estää puun juurien kasvun ylöspäin ja ohjaa näin juuriston hakemaan vettä alhaalta päin.

Piha- ja puistoalueiden pinnoitukseen (Kuva 3)

Multifix – Maisemointimassa soveltuu  alueiden ja pintojen kestävään pinnoitukseen ja maisemointiin. Seoksella voidaan pinnoittaa mm. polkuja, penkereitä, puistoalueita sekä piha-alueita. Multifix – maisemointimassa on erittäin kestävä ja sillä saavutetaan pölyämätön pinta monenlaisiin kohteisiin. Pinnoite läpäisee veden. Kiviseos kestää koneellisen pintojen pesun vuodesta toiseen.

Valaistuksen ja rakenteiden upottaminen Multifix-pinnalle 

Valaistuksen ja erilaisten rakenteiden upottaminen kohteisiin, jotka pinnoitetaan Multifix-seoksella, onnistuu hyvin.  Rakenteet ja valaisimet pysyvät hyvin paikallaan tuotteen loistavan sidoskestävyyden ansiosta.

Hyödynnä luovuuttasi, sillä tuotteella on rajattomat käyttömahdollisuudet.   

Seoksessa käytettävä kivimateriaali on kotimaista luonnonkiveä. Kiven raekokoa ja värimaailmaa vaihtamalla saat luotua upeita, kohteeseen soveltuvia pintaratkaisuja. 

OLE LUOVA!

Innostumme villeistäkin ideoista ja uusista toteutustavoista. 

Kerro meille ajatuksistasi ja suunnitellaan yhdessä!