Multifix -massaus on loistava tapa täyttää mm. vanhojen puiden ja kasvien kasvu-alustat. Massauksen ulkonäköön vaikuttavia seikkoja on esimerkiksi kiviaineksen muoto, väri ja koko. Kiviaineksen valinnalla on muutama tärkeä vaatimus työkohteesta riippuen. Vedenläpäisevyyden takaamiseksi varsinkin kasvualustojen kohdalla, vaatimuksena on vähintään 4 mm kiviaines. Suositeltava kiviaineksen koko on 4-12 mm. Me käytämme usein 8-12 mm kokoista kiviainesta kasvualustojen täyttötöissä. Kohteissa joissa vedenläpäisykyky ei ole merkitsevä tekijä, voidaan seos tehdä jopa 2mm kiviaineksella. Kiven tulee olla kuivaa ja pölytöntä. Massaukseen soveltuu loistavasti erilaiset koristekivet.

Multifix -massaus on kestävä menetelmä. Seos tukee ja sitoo myös massauksen reunoilla olevaa materiaalia esim. asfalttia, reunakiviä ja betonia. Multifix -massa kestää hajoamatta yliajon, koneellisen pesun ja juuriston kasvun.

Multifix -viimeistelymassauksella saavutetaan pintoihin huoltovapaus useiksi vuosiksi. Kasvinsuojeluaineiden käyttö ja rikkakasvien kitkentätyö vähenee, kun rikkakasvit eivät pääse läpäisemään massattua pintaa. Pinta on siisti vuosia.

Käyttökohteita mm:

  1. Puiden ja kasvien kasvualustat
  2. Liikennekeilat ja liikenteenjakajat
  3. Liikenneympyrän kivetykset
  4. Terassirakenteet ja kulkukäytävät
  5. Alueet, joissa käytetään erilaisia kivimateriaaleja koristeviimeistelyyn

Alla olevasta linkistä pääsee tutustumaan työkohteeseemme Helsingin katu-alueella. Tässä kohteessa kysymyksessä oli erittäin vanhojen puiden kasvualustat. Puhdistustyö tehtiin lähes ”argeologisin” menetelmin, jotta vanhojen puiden juuristoa ei vahingoitettu. Massauspinnan syvyydeksi jätettiin 3-5 cm. Massauksessa käytettiin 8-12 mm kivikokoa. Asiakas valitsi katu-alueelle sopivan Kalannin harmaan kivilaadun, jonka katsottiin soveltuvan tähän ympäristöön hyvin.

Työmenetelmä:

  1. Kasvu-alustan puhdistus ja tyhjennys ylimääräisestä maa-aineksesta
  2. Massakerroksen syvyyden määritys kohteeseen sopivaksi
  3. Pohjan tasaus ja mahdollinen suojaus suojakankaalla
  4. Massaustyö